Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ(το κλαμπ των ισχυρών), συνεδριάζει στη Βουλιαγμένη!


Ξεκινάει σήμερα η 57η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, με τη συμμετοχή των ισχυρότερων προσωπικοτήτων του κόσμου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, έως τις 17 Μαΐου, στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή των προσκεκλημένων τη σιωπή τους για όσα πρόκειται να συζητηθούν εντός των ερμητικά κλειστών θυρών.

Η λέσχη Μπίλντερμπεργκ πήρε το όνομά της από το ολλανδικό ξενοδοχείο Βilderberg, όπου συνεδρίασε για πρώτη φορά το Μάιο του 1954 εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου, με πρωτοβουλία της Ολλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Αρχική αποστολή της φέρεται να αποτελούσε η αντιμετώπιση του κομμουνισμού. Την τελευταία εικοσαετία επικρατεί η άποψη πως στη Λέσχη λαμβάνονται όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των λαών. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το κλαμπ των ισχυρών του πλανήτη αποτελεί την ενσάρκωση των σύγχρονων θεωριών συνωμοσίας και στις συνεδριάσεις της παρίστανται ετησίως αρχηγοί κρατών, πολιτικοί, τραπεζίτες, στρατιωτικοί, βιομήχανοι και μεγαλοεκδότες.

Ο «Αστέρας» έχει μετατραπεί σε φρούριο ενώ η περιοχή στον Λαιμό Βουλιαγμένης θα μετατραπεί σε «no flight zone». Σύμφωνα με πληροφορίες στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συμμετέχουν και μυστικές υπηρεσίες. Τα μέλη της Λέσχης θα παραμείνουν εντός του ξενοδοχείου επί τρεις ημέρες, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με ένα διάλειμμα για δείπνο σε μπουφέ. Οι συνδαιτυμόνες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, γευματίζουν σε ροτόντες των δέκα ατόμων με εναλλασσόμενη σύνθεση, ώστε να αναπτύσσονται διαρκώς νέες γνωριμίες.

Ο αδιάσπαστος κύκλος σιωπής γύρω από τη Λέσχη των ισχυρότερων

Τα σενάρια οργιάζουν σχετικά με τις δραστηριότητες της Λέσχης, λόγω της μυστικότητας που την περιβάλλει και το γεγονός ότι ποτέ δεν γίνεται ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε κατά τις συνεδριάσεις της. Συχνά, συμμετέχοντες στις ετήσιες αυτές συναντήσεις αρνούνται το γεγονός ότι παραβρέθηκαν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι μετά τη συμμετοχή τους στη Λέσχη «αναβαθμίστηκαν» πολιτικά, όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Τόνι Μπλερ, ο Γκόρντον Μπράουν και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ελάχιστες εξαιρέσεις έχουν σημειωθεί στον αυστηρό κύκλο σιωπής. Η μοναδική ίσως συνέντευξη σχετικά με το θέμα ήταν αυτή του υποκόμη Ετιέν Νταβινιόν, πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου, ανώτατου επιχειρηματικού στελέχους και προεδρεύοντος επί σειρά ετών στις συνεδριάσεις της Λέσχης. «Δεν πιστεύω ότι αποτελούμε μία διεθνή άρχουσα τάξη κι αυτό γιατί δεν πιστεύω ότι υφίσταται μία διεθνής άρχουσα τάξη. Απλώς θεωρώ ότι άνθρωποι που διαθέτουν επιρροή ενδιαφέρονται να συνομιλούν με ανθρώπους που διαθέτουν επιρροή. Η Μπίλντερμπεργκ δεν προσπαθεί να φτάσει σε συμπεράσματα -δεν προσπαθεί να πει "τι θα 'πρεπε να κάνουμε". Ο καθένας προχωρά παραπέρα έχοντας τη δική του άποψη και αυτό επιτρέπει στη συζήτηση να διεξάγεται απολύτως ανοιχτά, με αρκετή ειλικρίνεια και επίσης να εντοπίζονται οι διαφορές. Η επιχειρηματική δραστηριότητα επηρεάζει την κοινωνία και η πολιτική επηρεάζει την κοινωνία και αυτό αποτελεί κοινή πεποίθηση. Δεν ισχύει το ότι οι μπίζνες ανταγωνίζονται το δικαίωμα των δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών να κυβερνούν» δήλωσε το 2005, στο BBC, ο υποκόμης.

Σε λιτές δηλώσεις για το ζήτημα προέβησαν και τέσσερις Έλληνες το 1996. Οι Γιάγκος Πεσμαζόγλου, ο εφοπλιστής Κώστας Καρράς και οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Παπακωνσταντίνου και Αντώνης Σαμαράς επιχείρησαν να απομυθοποιήσουν τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αλλά αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται ή έστω τον τρόπο που αποστέλλονται οι προσκλήσεις.

Συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Στο παρελθόν έχουν λάβει μέρος στις συνεδριάσεις, μεταξύ άλλων και οι ακόλουθοι Έλληνες: Κώστας Καραμανλής, Θόδωρος Πάγκαλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Τσούκαλης, Στέφανος Μάνος, Γεράσιμος Αρσένης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάγκος Πεσμαζόγλου, Κώστας Καρράς, Γιώργος Δαυίδ, Αλέξης Παπαχελάς, Μιχάλης Περατικός, Ελένη Βλάχου, .

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Καραμανλής και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου φέρονται να είναι μεταξύ των προσκεκλημένων της φετινής συνεδρίασης, ενώ σίγουρη είναι και η παρουσία του Γιώργου Δαβίδ της Coca Cola ο οποίος θεωρείται εκπρόσωπος της Λέσχης στην Ελλάδα. Ο 93χρονος μεγιστάνας David Rockefeller, οι πατέρας και γιος Τζωρτζ Μπους, η Κοντολίζα Ράις, το Νο 2 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Στάινμπεκ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Καρλ Μπιλτ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας και ο πρώην επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Πολ Γούλφοβιτς ακούγεται ότι θα είναι μεταξύ των συμμετεχόντων στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Δημοσιογράφοι επιχειρούν να σπάσουν το άβατο


Αν και μεταξύ των προσκεκλημμένων βρίσκονται συχνά μεγαλοεκδότες, όπως αυτοί των εφημερίδων Washington Post, New York Times και Financial Times ελάχιστες έως ανύπαρκτες είναι οι πληροφορίες που διαρρέουν στον Τύπο . Το μυστήριο που περιβάλλει τη Λέσχη της παγκόσμιας ελίτ έχει προκαλέσει την εμμονή σε κάποιους δημοσιογράφους που έχουν επιχειρήσει κατά καιρούς να αποκτήσουν πρόσβαση τόσο στις συνεδριάσεις της όσο και στο τι συζητείται εντός των κλειστών θυρών.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος Γκονσάλες Μάτα επιχείρησε στο παρελθόν να εισέλθει σε χώρο συνεδριάσεων των σύγχρονων «πεφωτισμένων» αλλά έγινε αντιληπτός και απομακρύνθηκε από την Ασφάλεια. Ο Μάτα έγραψε το βιβλίο «Οι αληθινοί αφέντες του κόσμου» όπου πραγματεύεται το ρόλο της Λέσχης στις παγκόσμιες εξελίξεις. Συνέχεια στις αποκαλύψεις έδωσε ο Ρώσος δημοσιογράφος Daniel Estulin που ασχολείται με το ζήτημα τα τελευταία 15 χρόνια.

Παθιασμένος με το θέμα είναι και ο Jim Tucker της εφημερίδας «Αmerican Free Ρress» με τη φωτογραφία του οποίου φέρονται να είναι εφοδιασμένοι οι φρουροί των συνόδων της Μπίλντερμπεργκ, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδό του. Ο δημοσιογράφος και κατόπιν αριστερός ακτιβιστής δημιουργός της ιστοσελίδας www.bilderberg.org Tony Gosling είναι αφοσιωμένος στην έρευνα για τη Λέσχη από το 1991, συγκεντρώνοντας στην ιστοσελίδα του πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες της Λέσχης των ισχυρών.

«Από τις πρώτες φορές που άκουσα για την οριστική απόφαση των ΗΠΑ να εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον του Ιράκ ήταν από διαρροές που ξέφυγαν από τη συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ του 2002», έχει δηλώσει ο Gosling στο ΒΒC, δίνοντας τροφή στα σενάρια που θέλουν τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ να αποφασίζει για τη μοίρα των χωρών του κόσμου.

Πηγή: Ελευθεροτυπία, Τα Νέα, Έθνος


ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΩΡΕ;;
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ;;
ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ;;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!!


3 σχόλια:

exostrakistis είπε...

δες και αυτό
http://video.google.com/videoplay?docid=1070329053600562261

Aπολίτιστος είπε...

Φίλε μου, πολύ ωραίο το blog σου.
Κάνεις πολύ καλή δουλειά.
Όσον αφορά το βίντεο,
θα έλεγα πως είναι πολύ ενδιαφέρον.
Λέει αρκετά "πραγματάκια".
Σε ευχαριστώ πολύ.

Anonymous είπε...

Ολοι αυτοι οι προσκεκλημενοι ειναι μασωνοι ή ροταρυ ή σιωνιστες ή εβραικης καταγωγης ;; Ειναι απαραιτητη προυποθεση να εχουν χριστει με τη σφραγιδα του σιωνισμου ή οχι ;;
'Η μηπως διαλεγουν στην τυχη καποιους επιχειρηματιες και πολιτικους οπως μας αφηνουν να πιστεψουμε ;;