Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από Κορκονέα και Σαραλιώτη!



Υπό άκρα μυστικότητα
και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οργανώθηκε το πρωί της Παρασκευής επιχείρηση-μαμούθ για τη μεταφορά στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων των δύο ειδικών φρουρών που έχουν προφυλακιστεί (μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβρη στα Εξάρχεια) και τώρα, λίγο πριν από τη συμπλήρωση του εξαμήνου, επανήλθαν με νέο αίτημα αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο 37χρονος Επαμεινώνδας και ο 30χρονος Βασίλης Σαραλιώτης μεταφέρθηκαν ινκόγκνιτο από τις φυλακές Δομοκού στο τμήμα Μεταγωγών της Αθήνας το βράδι της Πέμπτης, χωρίς κανείς από τους συγκρατούμενούς τους να αντιληφθεί την απουσία τους, βοηθούντος και του γεγονότος ότι βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους που είναι απομονωμένοι από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις στις οποίες καταλύουν και κινούνται όλοι οι άλλοι έγκλειστοι στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Με βάση τις συντεταγμένες του ίδιου σχεδίου «παραλλαγής», οι ειδικοί φρουροί που άναψαν το φιτίλι του Δεκέμβρη οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Ευελπίδων χωρίς να φορούν χειροπέδες, με συμβατικά αυτοκίνητα και δίχως οι συνάδελφοί τους που έκαναν τη μεταγωγή να φορούν στολές. Μια… χαρούμενη παρέα δηλαδή, για να μην κινηθούν υποψίες και κυρίως για να μην αναγνωριστούν και οργανωθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το αρμόδιο συμβούλιο που άκουσε την επιχειρηματολογία τους επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Φαίνεται δε να έχει εξασφαλιστεί θετική εισήγηση του εισαγγελέα τουλάχιστον για τον Σαραλιώτη, τον φρουρό που συνόδευε τον Κορκονέα και πριν αυτός καταληφθεί από το δολοφονικό αμόκ φέρεται να πέταξε προς την πλευρά του Γρηγορόπουλου και των φίλων του μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα αποφυλάκισης έχουν υποβάλει άλλες δύο φορές οι δυο τους. Η πρώτη ήταν επτά ημέρες μετά την προφυλάκισή τους στο Δομοκό και η δεύτερη πριν από τρεις μήνες. Και τις δύο φορές τα αιτήματα απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η δεύτερη κατά σειρά προσπάθεια είχε καταβληθεί στις 18 Φεβρουαρίου με το επιχείρημα ότι έχουν γνωστή διεύθυνση διαμονής, λευκό ποινικό μητρώο και δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου τους από τη χώρα. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε και τότε πως είναι επικίνδυνοι τέλεσης νέων αδικημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι λίγο μετά την προφυλάκισή τους έσπασε το μέτωπο Κορκονέα και Σαραλιώτη, όπως έχει αποκαλύψει η «Espresso», όταν ο πρώτος επιτέθηκε στον συνάδελφό του με ακατάληπτες φράσεις και γροθιές.

Το επεισόδιο που επέφερε την αγεφύρωτη ρήξη έγινε στις 16 Δεκεμβρίου ενώ προαυλίζονταν μόνοι σε ειδικό χώρο των φυλακών Δομοκού, όπως συνέβαινε καθημερινά μέχρι τότε από την πρώτη μέρα της μεταγωγής τους για να αποφύγουν την μήνιν των υπόλοιπων κρατουμένων που εκδήλωσαν από την πρώτη στιγμή της μεταφοράς τους εκεί επιθετικές διαθέσεις εναντίον τους.

Οπως έγινε γνωστό, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιτέθηκε στον συγκρατούμενο συνάδελφό του λέγοντας ότι «έχεις το διάβολο μέσα σου» και τον χτύπησε πολύ άσχημα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος. Ο Σαραλιώτης ανταπέδωσε και έκτοτε το μεταξύ τους χάσμα δεν έχει γεφυρωθεί, κάτι που αναμένεται να φανεί και όταν θα φτάσει η ώρα εκδίκασης της υπόθεσης.


ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ!

2 σχόλια:

Anonymous είπε...

Να μη βγούνε ποτέ από τη φυλακή! Δολοφόνοι!

Aπολίτιστος είπε...

Φίλε μου, ευτυχώς δεν νομίζω πως είσαι ο μοναδικός που το θέλει!

Ευελπιστώ ότι το θέλουν και κάμποσα εκατομμύρια κόσμος ακόμη!