Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Μπατσαραδιό-σκουπα στο κέντρο της Αθήνας


Βίντεο απο Τvxs

Οι μπάτσοι επιχειρήσαν να κινήσουν τις κλούβες με τους συλληφθέντες μετανάστες του εκκενωμένου κτιρίου προς την αντίθετη κατεύθυνση (προς τα πίσω) καθώς οι κλούβες από πίσω τους δεν είχαν κάποιο φραγμό από τους συγκεντρωμένους μετανάστες κι αλληλέγγυους.
Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τους συγκεντρωμένους μετανάστες, κάποιοι από τους μετανάστες κινήθηκαν προς το πίσω μέρος των οχημάτων της αστυνομίας για να εμποδίσουν προφανώς την αποχώρηση των δικών τους ανιθρώπων που βρίσκονταν μέσα στις κλούβες.
Τότε σημειώθηκαν συμπλοκές μεταναστών με διμοιρίες ματ και άλλα σώματα της αστυνομίας ύστερα από επίθεση της αστυνομίας προς τους συγκεντρωμένους, με εκαττέρωθεν χτυπήματα, ξύλο, μπουνιές, γκλομπιές κτλ.
Οι κλούβες κατόρθωσαν να αποχωρήσουν από το σημείο μαζί με τα φυλακισμένα γυναικόπεδα μεσα σε αυτές.

Λίγα λεπτά αργότερα οι μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο όπου είχε γίνει η εκκένωση και στη συνέχεια περιπολούσαν περιμετρικά αλλά και συγκεντρώσαν την προσοχή τους στη φύλαξη του παρακείμενου αστυνομικού τμήματος.
Μαζι με τις αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν μπροστά από το εκκενωμένο κτίριο και οι δημοσιογραφικές κάμερες καθώς και τα μέλη του κκε.
Μπροστά από το εκκενωμένο κτίριο της οδού Βερανζέρου παρέμειναν μονάχα 70-100 μετανάστες.

Από την έφοδο στην οδό Σαχτούρη συνελήφθησαν 56 μετανάστες, που κρατούνται στη Διεύθυνση αλλοδαπών και σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων και θα απελαθούν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο σπίτι βρέθηκε ηρωίνη βάρους 40 γραμμαρίων συσκευασμένη σε σακουλάκια έτοιμη για πώληση, ενώ ένας μετανάστης επιτέθηκε με στιλέτο εναντίον αστυνομικού, αλλά συνελήφθη έγκαιρα.

Στην οδό Βερανζέρου έγιναν 30 συλλήψεις. Στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 150 αστυνομικοί, ενώ στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις των ΜΑΤ. Η αστυνομία εκκένωσε το κτίριο και οδήγησε τους άντρες μετανάστες μέσα σε κλούβες. Ένας μετανάστης μάλιστα λιποθύμησε. Στην περιοχή είχαν μαζευτεί διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα υπέρ των μεταναστών αλλά και κάποιοι «νοικοκυραίοι» της περιοχής που επαινούσαν την εκκαθαριστική επιχείρηση. Σύμφωνα με τις αρχές, στην πολυκατοικία της οδού Βερανζέρου βρέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής, με τον οποίο εικάζεται ότι κατασκευάζονταν πλαστά διαβατήρια.

Στην επιχείρηση, πήραν μέρος και κλιμάκια του ΣΔΟΕ, τα οποία θα σχηματίσουν δικογραφίες σε βάρος των ιδιοκτητών των σπιτιών, οι οποίοι φέρονται ότι έπαιρναν 5-7 ευρώ την ημέρα από κάθε μετανάστη για να τους επιτρέπουν να μένουν εκεί, χωρίς να παρέχονται οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Το εισόδημα αυτό δεν δηλώνεται στην εφορία.

Μετά την απομάκρυνση των αλλοδαπών τα σπίτια παραδόθηκαν σε συνεργεία του Δήμου, τα οποία έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης και στη συνέχεια, θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα φέρουν την ευθύνη για τη φύλαξή τους.

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας θα συνεχιστούν και σε άλλα σπίτια με μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, που έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: