Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ο ΦΟΒΟΣ έγινε κομμάτι της καθημερινότητας σε όλο το νομό Ηρακλείου








Προβληματισμένοι οι πολίτες για την έκρηξη εγκλημάτων


Υπό το φόβο μήπως είναι εκείνοι τα επόμενα θύματα, κάποιου διαρρήκτη, ληστή ή εγκληματία ζουν οι πολίτες. Τα συνεχή φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία μέρα με την ημέρα αυξάνουν, έχουν δημιουργήσει σε όλο το νομό Ηρακλείου μια κατάσταση εκρηκτική.
Όσο οξύνονται τα προβλήματα επιβίωσης των πολιτών, εξαιτίας των συνθηκών που διαμορφώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης, της αύξησης της ανεργίας και του ολοένα μεγαλύτερου μεταναστευτικού κύματος, η κοινωνία, θα… αγριεύει και οι πολίτες θα νιώθουν ότι απειλούνται από παντού και πάντα.
Ο κόσμος είναι έντονα προβληματισμένος με την εγκληματικότητα που προκαλεί ανησυχία και πλέον δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η οικονομική ανασφάλεια, σε συνδυασμό με τις αιματηρές

ληστείες, τους βιασμούς, τις απαγωγές και τα εγκληματικά χτυπήματα, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου.
Στα χωριά πλέον ο κόσμος είναι αποφασισμένος να πάρει τα όπλα για να προστατεύσει τις περιουσίες και τις οικογένειές του, ενώ και στα αστικά κέντρα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Το αντίθετο μάλιστα, μιας και η αύξηση στις πωλήσεις αντικλεπτικών συστημάτων, συναγερμών και κουφωμάτων ασφαλείας, μαρτυρούν το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη για τους πολίτες να νιώσουν ασφαλείς, κάτι που τονίστηκε πρόσφατα μέσα από την επιστολή που έστειλαν προς τις αρμόδιες α;ρχές, τα μέλη του 4ου τοπικού διαμερίσματος της πόλης, στην οποία επισήμαναν αγανακτισμένοι ότι φοβούνται πλέον να βγουν από τα σπίτια τους, μήπως βρεθεί κάποιος να τους ληστέψει και να τους σκοτώσει.

Εισέβαλαν στην τράπεζα, με το 4Χ4 και τα καλάσνικοφ
Γυαλιά καρφιά τα έκαναν τρεις άγνωστοι δράστες, οι οποίοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της ΑΤΕ στο Ασήμι, με ένα κλεμμένο αγροτικό όχημα, τύπου 4Χ4.
Ήταν λίγο πριν τις 8 το πρωί, όταν οι περαστικοί έξω από το υποκατάστημα, είδαν ένα κόκκινο αγροτικό μάρκας Mazda να ορμάει με φόρα στην πρόσοψη της τράπεζας, η οποία μπορεί να μην είχε ανοίξει ακόμη για το κοινό, όμως είχε ήδη μέσα τρεις υπαλλήλους.
Οι δράστες, δεν κατάφεραν να μπουν με την πρώτη και έτσι, έβαλαν όπισθεν και έπεσαν ξανά με φόρα στην τζαμαρία. Όμως η πρόσοψη, εξαιτίας της σύγχρονης κατασκευής της εισόδου της (με πρόσθετες σιδηροκολόνες), άντεξε και πάλι. Είχαν ήδη περάσει περίπου δύο λεπτά. Οι δράστες, βλέποντας αφενός ότι καθυστερούν, αφετέρου ότι ο κόσμος που ήταν τριγύρω, συνειδητοποιώντας τι συμβαίνει, άρχισε να κινείται απειλητικά εναντίον τους, τράπηκαν άπραγοι σε φυγή.
Μάλιστα κάποιος από τους αυτόπτες μάρτυρες, προσπάθησε να τους ακολουθήσει, όμως εκείνοι τον απέτρεψαν, δείχνοντάς του τα καλάσνικοφ που κρατούσαν μαζί τους, και έφυγαν με κατεύθυνση προς το Λαράνι. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό τους, όμως λόγω του γεγονότος ότι φορούσαν κουκούλες, τα στοιχεία που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν τα συγκεκριμένα άτομα είναι περιορισμένα.
Οι υπάλληλοι
Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι οι δράστες δεν υπολόγισαν ούτε τους περαστικούς, ούτε και τους υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην τράπεζα. Οι υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν στα μέσα γραφεία του καταστήματος, ξαφνιάστηκαν με τον εκκωφαντικό θόρυβο από το σπάσιμο της τζαμαρίας, όμως δεν πρόλαβαν να δουν τους δράστες, παρά μόνο το κόκκινο όχημα.
Το «χτύπημα» αυτό ήταν το δεύτερο, καθώς πέρυσι τον Αύγουστο δύο άγνωστοι δράστες είχαν ληστέψει ξανά το υποκατάστημα. Σημειώνεται ότι οι δράστες έκλεψαν το αγροτικό αυτοκίνητο από το Χουδέτσι, το οποίο βρέθηκε αργότερα στο Δούλι.

irakliowebradio

Δεν υπάρχουν σχόλια: