Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

"Πέντε χρόνια από το Έγκλημα στο Μπεσλάν.."












1 - 3 Σεπτεμβρίου 2004 η ανθρωπότητα όλη παρακολούθησε άφωνη μέσα από τις τηλεοράσεις τις σκηνές τρόμου μιας τραγωδίας που έγινε στην αίθουσα του Θεάτρου Πολιτισμού της Μόσχας, στη πόλη Μπεσλάν της Β. Οσετίας. Μια ομάδα περίπου 40 φανατικών Τσετσένων Ισλαμιστών ανταρτών, μεταξύ των οποίων και αρκετές γυναίκες, κατάφεραν να καταλάβουν το θέατρο και να κρατήσουν ομήρους 800 και πλέον θεατές.
΄Ηταν η έναρξη του νέου σχολικού έτους και θα γινόντουσαν διάφορες εκδηλώσεις.
Αίτημα των ανταρτών ήταν η απόσυρση του ρωσικού στρατού από την Τσετσενία.
Οι αδίστακτοι Τσετσένιοι έκαναν τα παιδιά ασπίδα στα σχέδιά τους.
Στο τέλος σκόρπισαν τον θάνατο σε 350 παιδιά , γονείς και δασκάλους.


Ο δημοσιογράφος Τ.Κοντογιαννίδης αναφέρει : " Η Διεθνής Κοινότητα θα πρέπει να ανακηρύξει το Μπεσλάν "Μαρτυρική Πόλη", να γίνει τόπος προσκυνήματος του πολιτισμένου κόσμου και οι σχολικές εκδρομές του εξωτερικού από τις διάφορες χώρες, να καταλήγουν στο Μπεσλάν. Για να μάθουν οι νέοι που θα κυβερνήσουν αύριο τους τόπους τους, τι δημιουργεί ο φανατισμός και ο άρρωστος εθνικισμός, που πυροδοτούνται από τους "ΜΕΓΆΛΟΥΣ" για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους."
ΝΙ


Η-Διαδρομή

2 σχόλια:

Anonymous είπε...

POLH TRAGIKA OLA AUTA... EINAI XARAGMENA KALA STH MNHMH MOU KAI POTE DEN FEUGOUN... MONO POU SKORPISAN TOSO 8ANATO SE A8WA PAIDAKIA ..... TI NA PW..

SE XERETW

STEFANOS

I-DIADROMI είπε...

οι θρησκειες και οι πολιτικες δεν σκεφτονται ανθρωπινες ψυχες παρα μονο τους εαυτους τους και τα προσωπικα τους συμφεροντα