Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

"Κάθειρξη στον πλέον διαβόητο Αμερικανό hacker "

hacker








Ένας από τους πλέον διαβόητους hackers που έδρασαν ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισε να ομολογήσει την ενοχή του ενώπιον της δικαιοσύνης, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από τις αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με τη tgdaily o Albert Gonzalez αναμένεται να εκτίσει ποινή κάθειρξης 15 έως 25 ετών , ενώ θα αναγκαστεί να καταβάλλει 2.8εκ$ σε μετρητά, καθώς και ένα αυτοκίνητο και πλήθος κοσμημάτων, αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του!

Πιο συγκεκριμένα, ο Gonzalez με μια ομάδα άλλων δύο ατόμων ,πραγματοποίησε μια σειρά επιθέσεων ονομαζόμενη ως "SQL injection" σε διάφορα δίκτυα, με σκοπό την υποκλοπή των σειριακών στοιχείων σε πιστωτικές κάρτες, που αριθμός του ξεπέρασε τις 130 χιλιάδες, δρώντας σε διάφορους servers στην Καλιφόρνια, στο Ιλλινόις αλλά και σε χώρες της Ευρώπης .

epikairo.gr

1 σχόλιο:

NewNeuromancer είπε...

Παρεμβαίνω για να κάνω μια διόρθωση (όχι σ' εσένα "Απολίτιστε", αφού το κείμενο είναι αναδημοσίευση).

Τουλάχιστον οι bloggers, καλό θα είναι να μη χρησιμοποιούν την λέξη "HACKER" για το χαρακτηρισμό των κακόβουλων εισβολέων (ή παραβιαστών) δικτύων ή υπολογιστών. Αυτό το λάθος το διαπράτουν συνεχώς οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ (εκών-άκων).

Στη θέση της λέξης (hacker) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος "κακόβουλος παραβιαστής" (malicious ckracker).

Σημείωση: Όχι σκέτο "παραβιαστής" (cracker) (για λόγους που δεν είναι του παρόντος).