Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

«Η ελληνική αστυνομία κάλυψε το θάνατο του γιου μας για να προστατεύσει τον τουρισμό!!»



Η οικογένεια του 17χρονου Matthew Cryer, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από σκάλα έξω από κλαμπ της Ζακύνθου, κατηγορεί την ελληνική αστυνομία ότι κάλυψε την υπόθεση προκειμένου να «προστατεύσει τον τουρισμό». Οι γονείς του Matthew ζήτησαν και πέτυχαν επανεξέταση της υπόθεσης, αφού Βρετανός ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία και μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο νεαρός υπέστη ξυλοδαρμό από το προσωπικό του κλαμπ.

Ο θάνατος του 17χρονου Matthew Cryer καταγράφηκε από την αστυνομία της Ζακύνθου ως ακόμα ένα θύμα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Ο 17χρονος φέρεται να έπεσε από σκάλα ύψους 7 μέτρων περίπου, έξω από το κλαμπ Cocktails and Dreams στη Ζάκυνθο, «αφού κατανάλωσε μίγμα οινοπνευματωδών γνωστά ως ‘μπόμπα’», γράφουν σήμερα οι Times.

«Η ελληνική τηλεόραση αναφέρθηκε στο θάνατο προβάλλοντας εικόνες μεθυσμένων νεαρών Βρετανών που έκαναν σεξ σε παραλίες της Ζακύνθου, και οι σχολιαστές ζήτησαν σκληρότερα μέτρα κατά των 200.000 Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται το νησί ετησίως» γράφει το δημοσίευμα.

Οι γονείς του 17χρονου επιδίωξαν και πέτυχαν τη διαταγή επανεξέτασης της υπόθεσης, καθώς υποστηρίζουν ότι τα πραγματικά αίτια του θανάτου του γιου τους καλύφθηκαν από τις αρχές προκειμένου να προστατευθεί η βιομηχανία τουρισμού. Η βρετανική αστυνομία θα παραδώσει εκατοντάδες σελίδες με αποδείξεις υπέρ της εκδοχής ότι ο Matthew δέχθηκε επίθεση, προσθέτουν οι Times, ενώ Βρετανός ιατροδικαστής έχει αποφανθεί ότι ο θάνατός του ήταν ανθρωποκτονία.

Ο Matthew χώρισε με τους φίλους του στην περιοχή του Λαγανά. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο νεαρός εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση έξω από το κλαμπ Cocktails and Dreams. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας είχε τότε δηλώσει: «Η αναφορά του τοπικού ιατροδικαστή λέει πως ο νεαρός προφανώς πνίγηκε και υπέστη καρδιακή προσβολή λόγω υπερβολική κατανάλωσης αλκοόλ». Η ιατροδικαστική εξέταση στην Βρετανία, ωστόσο, έδειξε ότι ο 17χρονος έφερε 20 τραύματα, μεταξύ των οποίων και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στη δικαστική έρευνα για τα αίτια θανάτου, μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν προσωπικό για την πόρτα του μπαρ να σπρώχνει στις σκάλες τον Matthew και στη συνέχεια να τον γρονθοκοπούν και να τον κλωτσάνε στο κεφάλι. Το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 1 ώρα και μετέφερε τον νεαρό στο νοσοκομείο όπου πέθανε.

Ο ιατροδικαστής του Derby και South Derbyshire, Robert Hunter, αποφάνθηκε ανθρωποκτονία. Ο πατέρας του 17χρονου, David Cryer, υποστηρίζει ότι «Οι Έλληνες καλύπτουν το τι συνέβη στον Matthew από την πρώτη μέρα. Απλά ήθελαν να ξεμπερδεύουν γιατί το νησί είναι τουριστικό προορισμός και δεν ήθελαν να διώξουν τους τουρίστες». «Είναι φρικτή εμπειρία αλλά είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε την άκρη αυτού που συνέβη. Θα συνεχίσουμε μέχρι να λάβουμε τελικά δικαιοσύνη», λέει η 43χρονη μητέρα του, Joanne Froud.

Δεν υπάρχουν σχόλια: