Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Το 75% του Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής χρειάζεται να ανοικοδομηθεί!!



Ο αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Αϊτή Πολ Φάρμερ δήλωσε σήμερα ενώπιον της αμερικανικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ότι το 75% του Πορτ-ο-Πρενς πρέπει να ανοικοδομηθεί μετά από το σεισμό.

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Επιτροπής Τζον Κέρι σχετικά με το μέγεθος της προσπάθειας που χρειάζεται να καταβληθεί για την ανοικοδόμηση της πρωτεύουσας της Αϊτής, ο Πολ Φάρμερ απάντησε ότι ακριβώς όπως θα έλεγε ένας αυτόπτης μάρτυρας, το 75%, η πλειοψηφία της πόλης έχει καταστραφεί.

"Είναι τόσο μαζική (η καταστροφή) που έχουμε ανάγκη την καλύτερη διεθνή ομάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των Αϊτινών" πρόσθεσε ο αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ.

"Η καλύτερη ευκαιρία για την Αϊτή σε σχέση με τα προβλήματα της τα τελευταία 25 χρόνια, είναι να επωφεληθεί αυτή τη στιγμή για την από κοινού ανοικοδόμηση από μία διεθνή προσπάθεια για κάτι βιώσιμο" δήλωσε από την πλευρά του ο Τζον Κέρι.

"Αυτή είναι μια ευκαιρία για τους Αϊτινούς να αναμορφώσουν τη χώρα τους με την ανοικοδόμησή της", πρόσθεσε ο αμερικανός Γερουσιαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: