Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Τουλάχιστον 350 οι νεκροί μόνο στην πόλη Κονστιτουσιόν της Χιλής!



Τουλάχιστον 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην παραλιακή πόλη Κοστιτουσιόν μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,8 βαθμών που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τη Χιλή, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Ορισμένοι θάνατοι προκλήθηκαν όταν σεισμικά κύματα σάρωσαν την πόλη, μετέδωσε η TV Chile, επικαλούμενη αξιωματούχους της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων και κατοίκους της περιοχής.

Εικόνες στην τηλεόραση από το λιμάνι της Κονστιτουσιόν, σχεδόν 350 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο, έδειξαν σπίτια κατεστραμμένα από το σεισμό και το τσουνάμι, μεγάλα αλιευτικά σκάφη να έχουν ανατραπεί στη στεριά όπως και πολλά αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα.

Αξιωματούχοι της ίδιας υπηρεσίας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα, πριν από την είδηση για την καταστροφή στην Κονστιτουσιόν, ότι ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό σεισμό, έναν από τους ισχυρότερους των τελευταίων εκατό χρόνων, ξεπερνά τους 400.

Παράλληλα η TV Chile μετέδωσε ότι αεροσκάφη της LAN, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Χιλής, που εκτελούν διεθνείς πτήσεις άρχισαν να προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο. Ο αερολιμένας είχε κλείσει, καθώς οι τερματικοί του σταθμοί υπέστησαν ζημιές, μετά τον ισχυρό σεισμό. Η πλήρης λειτουργία του αναμένεται να αποκατασταθεί ύστερα από 48 ώρες, ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές αρχές.

troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: