Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Φάλαινα δολοφόνος σκότωσε την εκπαιδεύτριά της!


Mπροστά στα μάτια των θεατών του πάρκου SeaWorld του Orlando, μία φάλαινα Όρκα, επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό του είδους στο οποίο ανήκει, ως «δολοφόνων», όταν την Τετάρτη (24/02), επιτέθηκε στην εκπαιδεύτριά της και τη σκότωσε.

Σημειώνεται δε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη φάλαινα αφαίρεσε τη ζωή εκπαιδευτή της, αφού το 1991, είχε επιτεθεί στον τότε «καλύτερο φίλο» της στον Καναδά, σε ένα επεισόδιο, που είχε την ίδια τραγική κατάληξη.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο BBC, οι υπεύθυνοι του πάρκου χαρακτήρισαν «τραγικό» το περιστατικό, δηλώνοντας πως η άτυχη 40χρονη γυναίκα, έπεσε στο νερό, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν τη φάλαινα να πετάγεται στο νερό και να την αρπάζει.

Αμέσως εκκενώθηκε το πάρκο και οι θεατές αποχώρησαν από τις θέσεις τους, καθώς μέλη σωστικών συνεργείων κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν τη ζωή της 40χρονης, την οποία δυστυχώς δεν κατόρθωσαν να επαναφέρουν.

Η φάλαινα δολοφόνος, που ακούει στο όνομα Tilikum, δεν είναι η μόνη που έχει επιτεθεί σε εκπαιδευτές σε πάρκα Sea World. Ακόμα δύο περιστατικά σημειώθηκαν το 2004 και 2006.

«Μία από τις πιο έμπειρες εκπαιδεύτριες ζώων πνίγηκε κατά τη διάρκεια show», δήλωσε ο υπεύθυνος του πάρκου, Dan Brown, προσθέτοντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για την εξακρίβωση των αιτίων του τραγικού περιστατικού.

Το θύμα, η Dawn Brancheau, είχε αφιερώσει τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής της στην εκπαίδευση άγριων ζώων.

Ο Jim Solomons, εκπρόσωπος του Orange County Sheriff's Office, ανέφερε πως η γυναίκα «προφανώς γλίστρησε και έπεσε στο νερό» και υποστήριξε πως είναι πρόωρο το να πει κανείς ότι η φάλαινα της επιτέθηκε πρώτη.

«Μέχρι στιγμής δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο φάουλ, αλλά όλα δείχνουν πως πρόκειται για ατύχημα», προσέθεσε ο ίδιος.

Δείτε τα video του BBC :

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8535618.stm

Ωστόσο, μία επισκέπτρια του πάρκου, η Victoria Biniak, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, πως η εκπαιδεύτρια είχε μόλις ολοκληρώσει της περιγραφή προς το κοινό, ως προς το τι επρόκειτο να συμβεί στο show.

«Σε εκείνο το σημείο, η φάλαινα σηκώθηκε πολύ γρήγορα και την άρπαξε από τη μέση, κουνώντας την με πολύ βία. Το τελευταίο πράγμα που είδαμε ήταν το παπούτσι της, που επέπλεε», είπε η ίδια, ενώ παρόμοια περιγραφή έκανε ακόμη ένας θεατής στο CNN.

Το βίαιο παρελθόν της..

Η συγκεκριμένη φάλαινα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Florida, Andy Gallacher, έχει εμπλακεί ουκ ολίγες φορές σε παρόμοια περιστατικά, σε ένα εκ των οποίων, το 1991, έχασε τη ζωή του ο τότε εκπαιδευτής της.

Το συγκεκριμένο συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια show στον Καναδά, ενώ μετά την πώλησή της στο SeaWorld του Orlando, το 1999, επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά ακόμη έναν άνδρα.

Αυτή δεν ήταν ωστόσο η μόνη φάλαινα που επιτέθηκε σε άνθρωπο σε κάποιο από τα πάρκα SeaWorld.

Το 2006, ο εκπαιδευτής, Kenneth Peters, δέχθηκε την επίθεση μιας 3 τόνων θηλυκής φάλαινας, κατά τη διάρκεια επίδειξης, κατορθώνοντας να ξεφύγει με ένα σπασμένο πόδι.

Το 2004, μία άλλη φάλαινα στο πάρκο του San Antonio επιτέθηκε και δάγκωσε τον εκπαιδευτή της, ο οποίος στάθηκε επίσης τυχερός, έχοντας υποστεί ελαφρά τραύματα.

Δείτε τo video :

Δεν υπάρχουν σχόλια: