Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Γάζα Ερχόμαστε»! - Για αυτούς που οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς!

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τον Αύγουστο του 2008, δύο ελληνικά ψαροκάικα έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, που έχει επιβάλλει παράνομα το κράτος του Ισραήλ. Το «Γάζα Ερχόμαστε», καταγράφει αυτό το μοναδικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι. Τα κίνητρα όσων συμμετείχαν στην αποστολή, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. 44 απλοί άνθρωποι από 17 χώρες και ανάμεσά τους 9 Έλληνες, αψήφησαν την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ και κατάφεραν να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν πιστεύεις σε έναν δίκαιο σκοπό.



Το «Γάζα Ερχόμαστε» που προβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο με μεγάλη επιτυχία στο διεθνές δορυφορικό δίκτυο Al Jazeera έχει τη σφραγίδα πολλών Ελλήνων και Αράβων δημιουργών. Την σκηνοθεσία υπογράφουν ο δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας Γιώργος Αυγερόπουλος και ο κινηματογραφιστής Γιάννης Καρυπίδης. Το σενάριο έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Νικόλας Ζηργάνος, ενώ την οργάνωση και την έρευνα ανέλαβε ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας.

piazzadelpopolo

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι 17 χρονων και σκεφτηκα οτι ισως ειναι καιρος να ενημερωθω για καποια πραγματα που δεν τα μαθαμε ποτε στην ιστορια στο σχολειο(με αφορμη αυτα που εγιναν πριν λιγες μερες) ευχαριστω που μου δωσατε την ευκερια να δω!