Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

O Ομπάμα υπέγραψε δικάταγμα για τη διάθεση περισσότερων συχνοτήτων για κινητή τηλεφωνία και ασύρματο Ιντερνέτ!



Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε χθες διάταγμα για την απελευθέρωση περισσότερων συχνοτήτων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η έκρηξη στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και του φορητού Ιντερνέτ.

Περίπου 500 ΜΗz, που έως σήμερα φυλάσσονταν για τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης και των μέσων ενημέρωσης θα προσφερθούν σταδιακά μέσα στην επόμενη 10ετία στις φωνητικές τηλεπικοινωνίες και στην μετάδοση δεδομένων και βίντεο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η μελλοντική ανταγωνιστικότητα της Αμερικής και η ηγετική της φυσιογνωμία στις τεχνολογίες εδράζονται εν μέρει στη διαθεσιμότητα επιπλέον συχνοτήτων», τονίζει ο Ομπάμα, σημειώνοντας «ο κόσμος έχει περάσει πλέον στο ασύρματο και δεν θα πρέπει εμείς να υστερήσουμε».

«Αυτή η προσπάθεια θα διπλασιάσει σχεδόν τις διαθέσιμες συχνότητες για εμπορική χρήση, από ό,τι χρειάζονται τα πολυλειτουργικά κινητά τηλέφωνα έως τις ασύρματες συνδέσεις των φορητών υπολογιστών στο Ιντερνέτ , έως τις νέου τύπου επικονωνίες <από μηχάνημα σε μηχάνημα>», τονίζει ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διάθεση επιπλέον συχνοτήτων μπορεί να αποφέρει «δεκάδες δισ.
δολάρια», τα οποία θα επανεπενδυθούν «στη δημόσια ασφάλεια, στις επενδύσεις για υποδομές που δημιουργούν θέσεις εργασίας και για τη μείωση του ελλείμματος».

Η ποσότητα των δεδομένων που διακινούνται από τα ασύρματα δίκτυα αυξάνεται με ρυθμό άνω του 250% ετησίως, κυρίως λόγω των πολυλειτουργικών κινητών τηλεφώνων και των φορητών υπολογιστών, τονίζει ο Λευκός Οίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: