Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Σύλληψη αστυνομικού με 203 κιλά ακατέργαστη κάνναβη




Χθες το απόγευμα, στην περιοχή του πολυκαταστήματος «The Mall» Αμαρουσίου, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 32 ετών και δύο ημεδαποί, 39 και 44 ετών, ο τελευταίος Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία.

Από 4-μήνου περίπου περιήλθε στην Υ.Δ.Ν. πληροφορία για δύο Έλληνες, από τους οποίους ο ένας Αστυνομικός, οι οποίοι μεσολαβούσαν για την ανεύρεση αγοραστών σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, που εισήγαγαν Αλβανοί, από την Αλβανία.

Μεθοδεύθηκε η προσέγγισή τους από συγκεκαλυμμένο Αστυνομικό, δήθεν ενδιαφερόμενο για αγορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και τελικά, συμφωνήθηκε αγοραπωλησία 200 κιλών, αντί 1000€ το κιλό, για τις απογευματινές ώρες της 30/7/2010, όπισθεν του «The Mall», όπου προσήλθαν οι δύο Έλληνες και οι δύο Αλβανοί, προμηθευτές της ακατέργαστης κάνναβης.

Κατά τη στιγμή της συναλλαγής, Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν. που επιτηρούσαν διακριτικά τον τόπο, επενέβησαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Κατασχέθηκαν: Ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 203 κιλών και 150 γραμμαρίων. Ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Ένα περίστροφο 0,38" με έξι φυσίγγια. Τριάντα δύο φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων. Έξι κινητά τηλέφωνα. Το χρηματικό ποσό των 680€.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συλληφθείς Αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ε.Δ.Ε.

mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια: