Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Στα 138 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου



Σε 138 ανήλθαν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς επιβεβαιώθηκαν ακόμη τέσσερα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Εως το πρωί της Δευτέρας από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 94 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 33 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 9 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δύο από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, επαναληπτικές επίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες) με εκνέφωση πραγματοποιούνται στη Νέα Μεσήμβρια και το Άδενδρο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο των οικισμών και θα γίνουν παρουσία ειδικών. Για το σκοπό αυτό, τη νύχτα της Δευτέρας (προς Τρίτη), μετά τις 11 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί πέρασε από τους δρόμους ειδικό ψεκαστικό όχημα.

Το χρονικό διάστημα αυτό και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό, απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα. Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη, γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Οι κωνωποκτονίες πραγματοποιούνται μετά από απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: