Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ο οργανισμός αντιντόπινγκ «τελειώνει» τον Κεϊρόζ από τον πάγκο της Πορτογαλίας



Παραδειγματική είναι η τιμωρία που επέβαλε η επιτροπή αντιντόπινγκ της Πορτογαλίας στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κάρλος Κεϊρόζ.

Ο 57χρονος εκλέκτορας, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Euro 2012, παύθηκε από τα καθήκοντά του για έξι μήνες, λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι στα μέλη της επιτροπής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Ο εθνικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ (ADop) στη Λισαβόνα, έκρινε ένοχη τη συμπεριφορά του Κεϊρόζ στην προσπάθεια των μελών να υποβάλλουν σε αντιντόπινγκ κοντρόλ κάποιους παίκτες, ενώ διεξαγόταν η προετοιμασία της ομάδας. Ο οργανισμός αντιντόπινγκ της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Publico", η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο της αποδέσμευσης του Κεϊρός, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε ήδη τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός μήνα από την PFF στις 19 Αυγούστου για τον ίδιο λόγο.

Το άμεσο πρόβλημα για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι σε ποιον θα ανατεθεί το έργο να προπονεί την εθνική ομάδα στη διάρκεια των προκριματικών του Euro 2012. Η Πορτογαλία, στην πρεμιέρα των αγώνων, υποδέχεται την Κύπρο (3/9), ενώ 4 ημέρες αργότερα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νορβηγία. Ακολουθούν τον Οκτώβριο οι αναμετρήσεις με Δανία και Ισλανδία.

tzortzinospor

Δεν υπάρχουν σχόλια: