Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά της "Κάρτας του Πολίτη"!



Τελικά φαίνεται οι δημόσιες τοποθετήσεις μητροπολιτών , κατά της ηλεκτρονική κάρτας του πολίτη και αλλά και οι αντίδραση παρεκκλησιαστικών οργανώσεων που μοιράζουν φυλλάδια στις ενορίες, και προχωρούν σε συλλογή υπογραφών αρνητών του μέτρου, προβληματίζει και την "κεφαλή" της εκκλησίας....



Για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , τοποθετήθηκε εμμέσως αρνητικά στην ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη, όταν το Σάββατο (30/10) στις 12 το μεσημέρι στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, συναντήθηκε με τους πέντε αστυνομικούς που δεν δέχθηκαν να παραλάβουν τη νέου τύπου υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου και, όπως τόνισε απευθυνόμενος στους πέντε αστυνομικούς, οποιαδήποτε κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου βρίσκει σύμφωνη την Εκκλησία.

Υπογράμμισε δε πως το θέμα τους θα εξετασθεί με τη δέουσα προσοχή στις προσεχείς συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Μέχρι στιγμής ς μητροπολίτες όπως ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Πειραιώς Σεραφείμ, Κονίτσης Ανδρέας, έχουν ταχθεί δημοσίως κατά την υποχρεωτικότητας του μέτρου και ζητούν η εκκλησία να λάβει επισήμως θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: