Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Πληθαίνουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές!


Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές όσο ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές «φουντώνουν».

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να εμμένει στο δίλημμα που προβάλλει και σύμφωνα με όσα λέει σε συνέντευξή του στη «Real News» δεν μπλοφάρει και δεν επιθυμεί κατ' αυτόν τον τρόπο να δραπετεύσει από τις ευθύνες.





Το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί στην Κοζάνη, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση και θα κλιμακώσει την επίθεση στη ΝΔ με το δίλημμα των πρόωρων εκλογών, ενώ αύριο θα συμμετάσχει στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη θα μεταβεί στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από το Μαξίμου, ως πιθανότερη ημερομηνία για να στηθούν κάλπες, σε περίπτωση που το αποφασίσει ο πρωθυπουργός, είναι η πρώτη ή η δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά δεν θα στηθούν κάλπες, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού ο στόχος ήταν η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που οι επιτελείς του Μαξίμου θεωρούν ότι επετεύχθη με τη διακαναλική και το δίλημμα του πρωθυπουργού.

Αινιγματικός είναι και ο Θόδωρος Πάγκαλος, στη συνέντευξή του στο «Βήμα». «Έχω την αίσθηση ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές εφέτος ή του χρόνου, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εκτιμώντας παράλληλα ότι το γάντι των πρόωρων εκλογών πέταξε πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: