Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ο καιρός για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς


Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά και νότια.

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή το μεσημέρι με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά, ανατολικά και νότια.

Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν στα νότια σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αναλυτικότερα:...



Παρασκευή 31-12-2010 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς)

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ βροχές θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου - εκτός από την βορειοανατολική Πελοπόννησο - ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο >1600μ. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα πυκνότερες στην δυτική και κεντρική Στερεά καθώς και την Εύβοια. Άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια και:
-στα δυτικά από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά του νομού. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως μέτριοι και θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 01-01-2011 (Πρωτοχρονιά)


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Πελοποννήσου με υψόμετρο >1600μ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην κεντρική και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς όπου και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >1500μ. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν στα νότια σε ΝΝΑ ασθενείς. Θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο και:
-στα δυτικά από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Άνεμοι αρχικά απο μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ ασθενείς και θερμοκρασία από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ ασθενείς και θερμοκρασία από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 02-01-2011 (Δεύτερη Ημέρα της Πρωτοχρονιάς)


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, την Θράκη το ανατολικό Αιγαίο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο νότιο Ιόνιο, την ανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την Θράκη θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο >1700μ. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο, την βορειοδυτική Θεσσαλία και την Μακεδονία. Άνεμοι στα βόρεια από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα κεντρικά από μεταβλητές διευθύνσεις και στα νότια από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και:
-στα δυτικά από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Άνεμοι από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης σε μέτριους και θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ανατολικά του νομού. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β μέτριους και θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση ενώ θα ενισχυθούν οι ΒΒΑ άνεμοι. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία περαιτέρω πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στα μέσα της βδομάδας όμως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ψυχρής εισβολής θα εξαρτηθούν και από το ενδεχόμενο δημιουργίας χαμηλού στο Αιγαίο - μια εξέλιξη η οποία μέχρι στιγμής δεν συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι όμως υπαρκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: