Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών


Στην εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος ναρκωτικών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Ρόδο έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα και συγκεκριμένα 14 Έλληνες ηλικίας από 26 έως 71 ετών, τέσσερα άτομα αλβανικής καταγωγής ηλικίας από 29 έως 33 ετών και δύο γυναίκες 35 και 44 ετών...



Οι έρευνες διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε 19 σπίτια στην πόλη της Ρόδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικών δισκίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό ύψους 2.490 ευρώ και 30 κινητά τηλέφωνα.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι τέσσερα μέλη του κυκλώματος, έχοντας ηγετικό ρόλο, προμήθευαν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες, ενώ 14 εκ των συλληφθέντων, έχοντας δευτερεύοντα ρόλο, προμήθευαν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία εμπλέκονται για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και τέσσερις ακόμη αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στο παρελθόν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου για υποθέσεις ναρκωτικών και είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Σε βάρος των 18 από τους 20 συλληφθέντες ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις που επισύρουν ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης από τον εισαγγελέα Ρόδου, Κωνσταντίνο Μπούτσικο, παραπέμποντάς τους έτσι στον ανακριτή Ρόδου από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για ν’ απολογηθούν την Τετάρτη.

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί και η εμπλοκή 71χρονου κατοίκου της Ρόδου στην υπόθεση αυτή, που φαίνεται να κατείχε σύμφωνα με την Αστυνομία ξεχωριστό ρόλο στη διαδικασία εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Η σπείρα, που καθοδηγούνταν σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι διωκτικές αρχές από άτομα που βρίσκονταν στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα, είχε στήσει υπερμάρκετ πώλησης ναρκωτικών στο προαύλιο του ΟΚΑΝΑ Ρόδου, σε βάρος νέων παιδιών που έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Η κοινή γνώμη της Ρόδου, άφωνη και μουδιασμένη, παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση αυτή και όπως όλα δείχνουν δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας έτσι όπως θα εξελίσσεται.

Οι δύο από τους 20 συλληφθέντες, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Άκη Δημητριάδη, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου και αξίζει να σημειωθεί ότι αφέθηκαν το μεσημέρι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφού διαπιστώθηκε προφανώς ότι ήταν χρήστες και εξαρτημένα άτομα χωρίς να έχουν σχέση στις περιπτώσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Στους υπόλοιπους, όμως, οι διώξεις που άσκησε σε βάρος του ο εισαγγελέας ήταν βαρύτατες: δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, η οποία επιφέρει ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: