Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Α.Λοβέρδος: "Μου ζητούν 700 εκατομμύρια, θα δώσω 800"


"LARGE" ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ!

“Διαθέτουμε τα εργαλεία για να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στα νοσοκομεία της χώρας. Αρα, αν δεν τα καταφέρουμε στο τέλος του 2011 δεν θα έχουμε καμία, μα καμία δικαιολογία.

Μου ζητούν 700 εκατομμύρια ευρώ, μπορώ να τους δώσω 800 εκατομμύρια”, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος,...



κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τελευταίου εξαμήνου, από 132 Δημόσια Νοσοκομεία, σε βουλευτές μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την Πέμπτη.

“Ενας πολιτικός πρέπει να κάνει αυτά που λέει, αλλά και να λέει αυτά που κάνει. Γιατί αν δεν λέει αυτά που κάνει, δεν είναι πολιτικός, δεν θέλει τη σχέση με τον κόσμο, με τους πολίτες, δεν τους επιτρέπει να γνωρίζουν, δεν αγαπά τη διαφάνεια. Ομως, αν δεν κάνει αυτά που λέει, είναι απλώς δημαγωγός”, δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως ο στόχος που είχε βάλει για την καταγραφή οικονομικών αποτελεσμάτων των Νοσοκομείων έγινε πραγματικότητα.

Από την καταγραφή των στοιχείων προέκυψε, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2011, μείωση της δαπάνης των συνολικών αγορών - υλικών και υπηρεσιών - κατά 17% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Ειδικότερα, παρατηρείται μείωση της δαπάνης ιατροτεχνολογικών προϊόντων και φαρμάκων κατά 26% και αύξηση των επισκέψεων στα Νοσοκομεία κατά 6%.

Πιο αναλυτικά, από τα 132 Νοσοκομεία, τα 30 εμφανίζουν προβλήματα στην εφαρμογή των ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων, μη έχοντας “πιάσει” τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο για την εξοικονόμηση εκατομμυρίων ευρώ.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Λοβέρδος ανέφερε το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Χαλκιδικής, ενώ υπογράμμισε, πως ήδη έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους δέκα διοικητές Νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων του “Ασκληπιείου” Βούλας, του “Αλεξάνδρα” και του “Αγία Βαρβάρα”.

Την ίδια τύχη, σύμφωνα με τον υπουργό θα έχουν και άλλοι 20 διοικητές “μεταξεταστέων” νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του Νοσοκομείου του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: