Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα η δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων


Στη Βουλή διαβιβάζεται από την εισαγγελία της Αθήνας η δικογραφία που αφορά την υπόθεση των υποβρυχίων, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για πρώην υπουργούς από το 2002 έως το 2009.

Ήδη έχει διαβιβαστεί το κομμάτι της δικογραφίας που αφορά σε ευθύνες πολιτικών προσώπων για την ίδια υπόθεση από το 1998 έως το 2002...



Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι το κόμμα του υπέβαλε αίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προανακριτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται.

Ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει τη σοβαρότητα του σκανδάλου των υποβρυχίων, τον αριθμό των εμπλεκομένων προσώπων και την πιθανότητα ανάμειξης πρώην Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος στο σκάνδαλο αυτό.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι το κόμμα του συνεχίζει να ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα επισημαίνοντας πως αν ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων για αδικήματα που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της βουλής, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προτίθεται να υποβάλλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού. Εφέτη - Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: