Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Έρχεται η πέμπτη δόση-"δηλητήριο" για την Ελλάδα!


Όροι που θα θυμίζουν την πτώχευση του 1893 και εξωτερική εποπτεία ενδεχομένως να περιλαμβάνει το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα των περίπου 60 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, για την καταβολή του πακέτου απαιτούνται από τη χώρα μας απολύσεις στο Δημόσιο, αποκρατικοποιήσεις καθώς και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων...



Μετά και από το γερμανικό “ναι” για την περαιτέρω ενίσχυση της Ελλάδας, ενώ και ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Α. Αλταφάζ, έκανε λόγο για επικείμενη συμφωνία με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το νέο πακέτο δεν περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή ΦΠΑ ενώ φαίνεται η Ελλάδα να πέτυχε να διατηρήσει στον χαμηλό συντελεστή 13% προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, κυρίως τρόφιμα, όπως ψωμί, γάλα, κ.ά.

Για τις αποκρατικοποιήσεις έχει διασαφηνιστεί πως δεν πρόκειται να "παραδοθεί σε ιδιώτες το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας".

Όμως ίσως υπάρξει πρωτοφανή ενδελεχή εξωτερική εποπτεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

"Θα απαιτούνται εγγυήσεις για νέα δάνεια και τεχνική βοήθεια από την Ε.Ε. και ανάμειξη της Ε.Ε. στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων" ανέφερε αξιωματούχος της Ε.Ε. υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος.

Επιπλέον, η συμφωνία προβλέπει “εξαφάνιση” των κοινωνικών επιδομάτων και την χορηγήσή τους μόνο με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ η πρώτη αμοιβή για τους νέους θα είναι 20% χαμηλότερη από αυτή που προβλέπεται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση.

Διευθετήθηκε ο χρόνος εργασίας για τα εποχικά επαγγέλματα, ενώ αλλάζουν το διάστημα απασχόλησης στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και από 2+2 χρόνια, αυξάνεται στα 3+3+3.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ανώνυμες πηγές από την κυβέρνηση Μέρκελ, η τρόικα φέρεται να συναινεί στη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Η μονιμότητα θα αρθεί ακόμα και για του “παλιούς” υπαλλήλους ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος των απολύσεων για περίπου 2.000 εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: