Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Βολές ΠΑΣΟΚ σε Δρούτσα για τα κοινοβουλευτικά αυτοκίνητα


Φωτιές έχουν ανάψει οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, ο οποίος έκανε λόγο για θεσμοθέτηση δύο θητειών για τους βουλευτές και για ασυμβίβαστο ανάμεσα στη βουλευτική ιδιότητα και το υπουργικό αξίωμα.

Τις δύο αυτές προτάσεις έκανε γνωστές μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ τονίζοντας πως πρέπει να σταματήσει να δίνεται η εικόνα ότι οι βουλευτές είναι καθεστώς...



Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ ενιαίου μισθολογίου ενώ ανέφερε πως αν χρειαστεί να σταματήσει και η χορήγηση αυτοκινήτου στους βουλευτλες.

"Το θέμα του πολιτικού συστήματος, της σύνθεσης της Βουλής δεν ανοίγει με αυτόν τον τρόπο, ούτε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που ζητούμε από το σύνολο των βουλευτών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο να σηκώσουν ένα βάρος που πολλές φορές δεν τους αναλογεί", είπε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

"Πολλές φορές αφήνουν τη δουλειά τους, έρχονται στο Κοινοβούλιο και ξαναγυρίζουν σε μια δουλειά η οποία δεν υπάρχει πλέον. Γνωρίζω λοιπόν ότι το να είμαστε ισοπεδωτικοί -δεν το λέω αυτό για τον κ. Δρούτσα, το λέω ως γενική θεώρηση- μπορεί πολλές φορές να ακούγεται ευχάριστα, αλλά δε θα πρέπει να ισοπεδώσουμε τα πάντα.

Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και φυσικά οι βουλευτές, εννοείται ότι δεν μπορούν να έχουν προνόμια προκλητικά για τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε, όμως, να ακολουθήσουμε διαδικασίες και να πάρουμε αποφάσεις που απλώς θα φανούν ευχάριστες σε κάποια αυτιά", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ο οποίος είπε πως ο κ. Δρούτσας "δεν έχει επαφή με την κοινωνία".

"Δεν έχει την επαφή εκείνη με την κοινωνία για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα μέσα στη δύσκολη πολιτική που κάνουμε.

Καλά θα έκανε να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου και να αφήσει τους βουλευτές, που αυτή τη στιγμή τραβάνε το δικό τους Γολγοθά, που πρέπει να στηρίζουν το μνημόνιο, ενώ πιθανά έχουν και αντιρρήσεις και άλλες οπτικές, που πρέπει να απολογούνται κάθε μέρα -και καλά κάνουν- στους ψηφοφόρους τους για την πράξη που έκαναν και το τι ψήφισαν και να το εξηγούν, που έχουν μπροστά τους να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο και μια πολύ δύσκολη πολιτική που πρέπει να φέρουμε εις πέρας για να σωθεί η χώρα.

Τι θα πει δύο θητείες; Ο ελληνικός λαός, αν θέλει να σε στείλει σπίτι σου, σε στέλνει", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: