Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Οικονομική "λαίλαπα" προ των πυλών!


Τρεις σοβαρές αλλαγές στις αμοιβές και τις εργασιακές σχέσεις, «κλείδωσαν» απόψε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο Οικονομικών, της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Κατσέλη, στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών και κλιμακίου εμπειρογνωμόνων της τρόικας.

Με τη συμφωνία που επήλθε διευθετήθηκαν και τα τελευταία ζητήματα ενόψει της οριστικοποίησης των όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος...



Οι ρυθμίσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, που συμφωνήθηκαν, προβλέπουν, ότι:

Η αμοιβή των νέων, ηλικίας από 18 έως 25 ετών που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας θα μπορεί να είναι έως και 20% χαμηλότερη από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Επεκτείνεται από τους 4 στους 6 μήνες η χρονική περίοδος της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, κατά την οποία παρέχεται η δυνατότητα εφαρμογής συνδυασμού αυξημένης και μειωμένης απασχόλησης, χωρίς να καταβάλλονται υπερωρίες.

Τέλος, αυξάνεται η ισχύς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Οι διετείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μπορούσαν να ανανεωθούν έως 2 φορές όπως προέβλεπε το Π.Δ 180 του 2004, μετατρέπονται σε τριετείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: