Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Διορθώσεις στα μηχανογραφικά έως 5 Ιουλίου

Τη δυνατότητα διόρθρωσης λαθών στα μηχανογραφικά δίνει το υπουργείο Παιδείας, καθώς η νέα διαδικασία που ίσχυσε για πρώτη φορά ήταν η κύρια αιτία να δημιουργηθούν ορισμένα λάθη στη συμπλήρωση των σχολών, των παιδιών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άλλες.

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία δίδεται η δυνατότητα να αλλάξουν στο μηχανογραφικό τους τυχόν λάθος στοιχεία που περιέλαβαν. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το νόμο, οι ποινές (αν διαπιστωθούν λανθασμένα στοιχεία), είναι ιδιαίτερα αυστηρές και περιλαμβάνουν ακόμη και αποκλεισμό επί δύο χρόνια από τις εξετάσεις.

Η διόρθωση των λαθών θα γίνεται με συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης. Η Δήλωση αυτή θα πρέπει να είναι επικυρωμένη από το ΚΕΠ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής των υποψηφίων, για το γνήσιο της υπογραφής και θα κατατίθεται στη Διεύθυνση ή το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκεται πλησιέστερα του τόπου διαμονής τους. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ότι δεν θα γίνονται δεκτές υπεύθυνες δηλώσεις που θα έχουν σταλεί με φαξ, όπως επίσης και υπεύθυνες δηλώσεις για αλλαγή προτίμησης σχολών....

Η προθεσμία κατάθεσης των υπευθύνων δηλώσεων ορίζεται από 30 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου. ʼλλωστε οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διαβιβάσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις άμεσα μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: