Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το "αντίο" των Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό


Η στάση της πολιτείας και της διαιτησίας ώθησε τους αδερφούς Αγγελόπουλους να αποσυρθούν από τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ και όχι όλα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα.

Η μακροσκελέστατη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι εξηγούσε αναλυτικά τους λόγους που αποφάσισαν να αποτραβηχτούν από τα κοινά των «ερυθρολεύκων»...



Τις τελευταίες ημέρες όμως, όπως υποστηρίζει η ΚΑΕ προβλήθηκαν διαφορετικά επιχειρήματα από αυτά που πραγματικά ώθησαν τα αφεντικά του Ολυμπιακού να πουν το αντίο.

Αρχικά, οι Πειραιώτες ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν επηρεάστηκε από τις εξελίξεις με τον Γιάννη Μπουρούση και ήταν στο μυαλό τους πολύ νωρίτερα χωρίς να λάβουν υπόψη τους όσα είπε ο σέντερ της ομάδας τους στις συνομιλίες με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Το μεγάλο παράπονο των αδερφών Αγγελόπουλων αφορά δυο συγκεκριμένους παράγοντες, την Πολιτεία και τη διαιτησία. Τα αφεντικά του Ολυμπιακού όπως τόνισαν και στην ανακοίνωση τους, πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσει ο τέταρτος τελικός του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν πριν ακόμα το τζάμπολ.

Τα όσα συνέβησαν και μετά τη λήξη του αγώνα επιβεβαίωσαν ακόμα περισσότερο την εκτίμηση τους πως όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ (χαρακτηριστικά ανέφεραν στην ανακοίνωση: «ελλιπή μέτρα ασφαλείας, παράνομη είσοδος χιλιάδων θεατών χωρίς εισιτήρια, καταστρατήγηση ζωνών ασφαλείας, παρουσία πίσω από τους πάγκους και την γραμματεία κουκουλοφόρων και «μπράβων» σε κοινή τηλεοπτική θέα με την ανοχή της αστυνομίας, με αποκορύφωμα την άνανδρη και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση στους παίκτες και προπονητές της ομάδας μας») καθιστούσαν αδύνατη την έναρξη του αγώνα.

Έπειτα, η αναφορά που έκαναν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στα χρήματα που κατέβαλαν στην εφορία δεν ήταν καθόλου τυχαία. Έδωσαν 50 εκατομμύρια δολάρια δείχνοντας το σεβασμό τους στην Πολιτεία, αλλά εισέπραξαν μόνο απαξίωση.

Το παράδειγμα με το αίτημα τους να μεταφερθεί η έδρα του Ολυμπιακού στο Ελληνικό είναι χαρακτηριστικό. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ήθελαν να δαπανήσουν ένα ποσό που έφθανε τις 800.000 ευρώ για να φτιάξουν το γήπεδο που ανήκει στα Ολυμπιακά ακίνητα ζητώντας να το χρησιμοποιήσουν (αντί του ανάλογου ετήσιου τιμήματος φυσικά), αλλά η Πολιτεία δέχθηκε να τους το παραχωρήσει μόνο για ένα(!) χρόνο…

Φυσικά, τα παράπονα τους για τη διαιτησία δεν μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ έχουν νιώσει στο πετσί τους την αδικία εδώ και αρκετά χρόνια και τους έβγαλαν από τα… ρούχα τους όσα συνέβησαν στο δεύτερο τελικό με «το παγκόσμιο ρεκόρ των 18 έναντι 2 βολών του β’ δεκαλέπτου του δεύτερου τελικού, όταν ο Ολυμπιακός προηγείτο με 10 πόντους», όπως ανέφεραν στην ανακοίνωση τους.

Η «κλοπή» του πρωταθλήματος της σεζόν 2009-10 με τη διαιτησία του τρίτου τελικού ήταν επίσης εξοργιστική, αλλά έκαναν υπομονή περιμένοντας κάποιες αλλαγές που όμως, δεν ήρθαν ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: