Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Καταρρίφθηκαν οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν

Καταρρίφθηκαν όλες οι κατηγορίες που βάραιναν τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν, δήλωσαν οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση. Στο συμπέρασμα κατέληξαν μετά από την κατάθεση της μηνύτριας καμαριέρας, η οποία, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, όχι μόνο δεν έπεισε κανέναν ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση, αλλά τους έκανε να πουν πως τα ψέματα της είναι συντριπτικά.

Στο μεταξύ, το σχετικό με τα συμπεράσματα των εισαγγελέων της Νέας Υόρκης έγγραφο, στάλθηκε σε δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, με τη σαφή και αποφασιστικής σημασίας επισήμανση: "Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, δεν έχουμε πεισθεί για την ενοχή του κατηγορούμενου".

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς που έχει αναλάβει την υπόθεση, ζήτησε, με επιστολή του, προς το δικαστή Μάικλ Ομπους, να σταματήσει κάθε διαδικασία σε βάρος του Στρος Καν, με αποτέλεσμα ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ να του εκφράσει την "ευγνωμοσύνη" του....

Ο Στρος Καν αναμένει την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου σήμερα Τρίτη. Στην περίπτωση που τελικώς αθωωθεί ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα είναι αυτομάτως ελεύθερος να επιστρέψει άμεσα στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: