Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Θα μουτζώνει η Μελίνα

Κάθε έλληνας πολίτης πληρώνει για κάθε ακίνητο που κατέχει περίπου 5 ευρώ τον μήνα για την ΕΡΤ. Δηλαδή αν κάποιος κατέχει μια κατοικία στην Αθήνα κι έχει κι ένα εξοχικό, πληρώνει 40 ευρώ για την ΕΡΤ κάθε φορά που του έρχεται λογαριασμός της ΔΕΗ. Αν σπουδάζει και το παιδί του σε άλλη πόλη, άλλα είκοσι ευρώ επιπλέον.

Τώρα λοιπόν που η ΕΡΤ μένει μισή επειδή κλείνει ορισμένα κανάλια της και ορισμένα ραδιόφωνα, κανείς δεν κάνει κουβέντα για μια – έστω ελάχιστη- μείωση της απαράδεκτης αυτής εισφοράς για την ΕΡΤ.

Αν μπορούσε να μουτζώσει η Μελίνα από εκεί πάνω που βρίσκεται, σίγουρα θα μούτζωνε όσους προετοίμασαν αυτό το περίφημο σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ. Όχι γιατί απολύονται δημοσιογράφοι. Αλλά γιατί όλα γίνονται για να βρει παραπάνω έσοδα το δημόσιο και να βολευτούν ακόμη καλύτερα ορισμένοι υπουργοί.....

Στις αρχές της δεκαετίας του 90, η Μελίνα Μερκούρη είχε δηλώσει ότι δεν μπορούν πια οι πολίτες να πληρώνουν για την ΕΡΤ. Κάτι είχε υπαινιχθεί νωρίτερα κι ο Γεννηματάς κι είχαν πέσει στο ΠΑΣΟΚ να τον φάνε.

Τώρα λοιπόν που η ΕΡΤ συρρικνώνεται, οι μόνοι που δεν θα ωφεληθούν θα είναι οι έλληνες. Γιατί προσέξτε:

1. Η εισφορά της ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ παραμένει η ίδια. Παλιά μας έλεγαν πληρώνετε ακριβά γιατί συντηρείτε οκτώ κανάλια. Τώρα που θα συντηρούμε δύο γιατί να πληρώνουμε το ίδιο;

2. Το κτίριο της παλιάς ΥΕΝΕΔ που απελευθερώνεται, αντί να πουληθεί και να δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα, παραχωρείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το υπουργείο αυτό, κατέχει ένα φιλέτο στις αρχές της Κατεχάκη, ένα άλλο φιλέτο στην Αλεξάνδρας με την ΓΑΔΑ και παίρνει τώρα και τρίτο φιλέτο στην Μεσογείων. Αν πουληθούν αυτά τα τρία φιλέτα και το υπουργείο μετακομίσει (για παράδειγμα) στην Αμυγδαλέζα, το δημόσιο θα βγάλει ένα σκασμό λεφτά! Αλλά που να ξεβολευτεί ο υπουργός και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ να τρέχουν στην Αμυγδαλέζα…

3. Μειώνεται το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΡΤ έτσι ώστε –όπως προβλέπει το σχέδιο- το 2012 να παρουσιάσει κερδοφορία και να αποδώσει φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό είναι λοιπόν. Όλα γίνονται για να αποδοθούν περισσότεροι φόροι στο δημόσιο. Φόροι που δεν θα πληρώνει η ΕΡΤ, αλλά όσοι πληρώνουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για την ΕΡΤ.

Με τα δυο χέρια θα μουτζώνει από εκεί πάνω η Μελίνα…

1 σχόλιο:

EgoEtsiToVlepo είπε...

Εδω ολη η Ελλαδα
τους μουτζωνει και τους φτυνει
και αυτοι νομιζουν οτι τους χαιρεταμε με βροχη!!